Til inspirationen, glæden, fantasien og boligjunkien.

lørdag den 2. februar 2013

Køkkenprojekt - Væggen bag vask og kogeplade

En af CasaKatrines læsere er i gang med at lave sit køkken. Hun har bedt mig om hjælp og inspiration til væggen bag vask og kogeplade. Jeg håber, at det jeg har fundet, kan hjælpe og inspirere både hende og jer andre. Og så håber jeg, at hun vil sende billeder af det færdige resultat, så hendes køkken kan komme på bloggen. 

Væggene i køkkenet skal kunne holde til lidt af hvert. Fedt, sæbevand og meget mere. Pletterne må helst ikke blive suget ind eller sidde fast. Derfor skal væggene være glatte, rengøringsvenlige og slidstærke. 

En af løsningerne kan være stænkplader eller hærdet glas. Vælger du gennemsigtigt glas, er der frit slag for, hvad du kan sætte bag ved glasset: postkort, plakater, tapet, egne eller børnenes tegninger. Glasset kan også være malet på bagsiden eller være sandblæst. Det kan sættes op med spejlbeslag, eller der kan bores huller i pladen, så den kan skrues fast. Hvis du vil undgå, at der løber vand ned mellem væg og glas, er silikonefuge altid godt.
2. Fliser er nemme at holde rene. Fordelen er, at de er muret fast til væggen, så der ikke er sprækker og revner i kanten. Glaserede fliser er nemmest at vaske. Jo mere åbne porerne er, jo sværere er de at holde rene. Med mosaik fliser kan man lege med forskellige mønstre og effekter. Mørke fliser og sorte fuger over kogepladen gør, at man har svært ved at se stænk og sprøjt. For nogle er det et plus, for andre et minus. Heldigvis findes  der et utal af fliser og ikke alle koster en bondegård. 


 


3. Vil du male væggen, er det vigtigt, at underlaget under malingen er stærk og glatVægge malet med glans er nemmere at holde rene. 

4. Man kan også bruge tapet og her er det igen vigtigt at huske på overfalden. Der findes nemlig tapeter med den rette overflade når det gælder tapet til køkkener. Det er trykt på non-woven, vaskbart og brandhæmmende tapet. Så husk lige at spørg efter det, inden du forelsker dig i et bestemt type tapet. 


5. Marmor er velegnet til køkkener. Du skal dog være opmærksom på at marmor kræver vedligeholdelse og at det med tiden vil få patina. Der ud over tåler marmor ikke nogen form for syre, da det ætser overfladen. Marmor kan fåes i mange nuancer, farver og mønstre.    
6. Træ er også flot og det kan du vælge at male. Husk, husk, husk den rette overflade behandling. 7. Fantasien sætter ingen grænser. 

Kapsler

Små sten


Mursten

Tavlelak

Ingen kommentarer:

Send en kommentar